Huszonhét tanulmány érkezett a Pénzügyi Szemle PhD-pályázatára

2012-04-27 14:09:48
A Pénzügyi Szemle 2011 novemberében PhD-pályázatot írt ki doktorandusz hallgatók számára, a 2012. március végi határidõig 27 pályamunkát kapott a szerkesztõség. A gyõztes tanulmányt az integritási szemléletnek megfelelõ hármas vak lektorálással választja ki a zsûri.
A Pénzügyi Szemle Szerkesztõbizottsága által kiírt PhD-pályázatra nyolc felsõoktatási intézménybõl összesen huszonhét pályamunka érkezett, a legtöbb (10) a Budapesti Corvinus Egyetemrõl.

A szerkesztõbizottság a beérkezett tanulmányok közül nyolcat lektorálás nélkül utasított vissza, a fennmaradó 19 tanulmányt pedig kiküldte a lektoroknak (kettõs vak lektorálás). A legjobbnak ítélt pályamunkák a szakmai zsûri elé kerülnek majd, ahol döntenek a díjak odaítélésérõl, illetve arról is, hogy mely pályamunkák alkalmasak arra, hogy a Pénzügyi Szemlében megjelenjenek.

A kiválasztási folyamat hármas vak lektorálást jelent. Nem csak arról van ugyanis szó, hogy a két lektor nem ismeri a szerzõ személyét, hanem arról is, hogy a végsõ zsüriben egyetlen olyan tag sincsen, aki korábban lektora volt bármely tanulmánynak, illetve hogy a zsüritagok nem tudják, melyik lektori vélemény kitõl származik.

A PhD-pályzatról bõvebben itt olvashat.

Kolozsi Pál Péter
Béres Dániel
Kommunikációs és Intézményi Kapcsolatok Osztálya